piątek, 24 maja 2013

Wyniki testowania Oleju ze słonecznika Zielony Nurt

Już jakiś czas temu nawiązałam współpracę z Firmą :



i otrzymałam paczuszkę, a w niej Olej ze słoneczniku:




Bardzo się ucieszyłam z niego, bo tylko taki kupuję w sklepie. No oczywiście nie z tej Firmy, ale taki zwykły, w plastikowej butelce


Z początku nie wiedziałam, jak mam go przetestować - zrobić jakąś sałatkę, coś usmażyć, upiec...
Na szczęście należy czytać etykietki :-)

Olej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.
Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.



Więc smażenie odpada... a patrzcie te zwykłe można niby smażyć i piec


Na początku chciałabym napisać, że bardzo byłam zaskoczona zabezpieczeniem Oleju w paczce, mianowicie był on w styropianowym pudełeczku.

Po odkręceniu - moje drugie zaskoczenie - normalnie czuć pestki słonecznika, a w moim ze sklepu nie ma takiego zapachu.

Zapach był aż tak intensywny, że spróbowałam go na "sucho" bez potraw.

Niesamowity - Czuję jakbym piła płynny słonecznik. Mniamnuśne.

Ale człowiek jest do tyły :-(
Tyle niesamowitych produktów na rynku, a w sklepach nic do wyboru :-(

Mój olej może się schować... w ogóle już nie nazwę go olejem, tylko płynem do smażenia!!


Chyba tylko Suróweczka z sałaty lodowej chodzi w grę, więc do dzieła :-)


Składniki:

pomidor - 1 sztuka
rzodkiewka - 1 pęczek
feta - 1 sztuka
szczypior - 1 pęczek
sałata lodowa - 1 sztuka
olej ze słonecznika  - 2 łyżki
woda - 2 łyżki
papryka - 1 sztuka
Sos sałatkowy, ja wybrałam koperkowo-ziołowy

Paprykę, rzodkiewki, pomidora pokroić w plastry lub kostkę. Sałatę poszarpać . Fetę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać w misce.
Sos wymieszać z wodą i olejem. Wlać do warzyw wymieszać. Posypać szczypiorem.





Uwielbiam takie wiosenne sałatki, mogę je jeść codziennie.

Sałatka z Olejem ze słonecznika zupełnie inaczej smakuje. JEST PYSZNA.

Bardzo dziękuję Firmie za możliwość przetestowania, produkt jest za prawdę super

A cena?

Cena za 500 ml to około 20 zł.

Czy dużo?

Ja kupuję olej ze słonecznika - a raczej płyn olejowy za 7 zł za 1 litr, ale tamtego na pewno na "sucho" bym nie spróbowała!!

Tylko szkoda, że nie mogę go kupić w okolicy w jakimś sklepie... bo internetowo, to jeszcze z 14 zł za dostawę muszę wydać :-(

Oczywiście, jak zawsze zapraszam na ich stronę:


gdzie możecie zapoznać się z całym asortymentem Firmy

oraz na Facebook:




Mniam, nadal czuję słonecznik :-))


Dla osób chętnych wypróbowania owych olei, ale nie tylko, bo można tam nabyć i przyprawy i produkty BIO mam ofertę.
Każdy, kto zdecyduje się na zakup w sklepie http://zielonynurt.pl/pl/cat/70/sklep powyżej 50 zł przy podaniu tego MAGICZNEGO KODU:  BL100114
otrzyma 5 zł rabatu :-)

Polecam serdecznie, bo warto.

Produkty są naprawdę pierwszej jakości






1 komentarz:

Za każdy komentarz dziękuję.
Im więcej, tym bardziej chce mi się tu pisać :-)