środa, 12 marca 2014

Racuchy gruszkowe z czekoladą :-)

I jak obiecałam, dziś przepis na racuchy z gruszkami i czekoladą :-)

Przepraszam, ale zdjęcie jest skopiowane... ale chyba autor się nie pogniewa na mnie :-)



Składniki:
4-5 niewielkich gruszek
1 szklanka mąki pszennej
0,5 szklanki mleka
1 jajko
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Gruszki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Odcisnąć sok. Do startego miąższu dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dokładnie wymieszać łyżką.
Czekoladę połamać na kostki. Wrzucać po kilka do ciasta. Nabierać ciasto łyżką tak aby za każdym razem znalazła się w nim jedna kostka czekolady. Nakładać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć do zarumienienia z obu stron. Można osuszyć racuchy na papierowym ręczniku.

Smacznego! 



3 komentarze:

  1. jak to smakowicie wygląda! bardzo lubię gruszki i na pewno wypróbuję Twój przepis ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wielkie dzięki! :)) W najbliższych dniach gonię do sklepu i smażę racuchy. :))

    OdpowiedzUsuń

Za każdy komentarz z góry dziękuję.
Piszcie, bo to mobilizuje mnie do dalszej pracy :)

Im więcej komentarzy, tym większe zainteresowanie Firm - pamiętajcie :-)